Fra gæstebogen
”Vi er faldet pladask for området i og omkring Cómpeta – det er da en fantastisk plet, I har fundet!” Sådan skriver en begejstret lejer i vores gæstebog, der efterhånden er fyldt med glade meldinger og beskrivelser af, hvordan huset og omgivelserne bliver brugt til rekreation, aktivitet, familiesamvær, hygge og meget andet godt.

En anden lejer skriver: ”Cómpeta er bare så skøn – har ikke lyst til at rejse hjem i morgen.” Der er så meget at se og opleve her, at det kan være svært at slippe Cómpeta. Derfor bekendtgør flere også, at de vender tilbage – og flere er allerede vendt tilbage og føler sig efterhånden hjemme her.

Det er ret forskelligt, hvordan stedet bliver brugt. Flere skildringer i gæstebogen vidner om afslapning fra en måske stresset hverdag, hvor bare det at sidde i haven og se skyggerne flytte sig og nyde de mange blomster og træer er tilstrækkeligt. Tilmed kan man jo så hæve blikket og eventuelt få øje på en ørn, der glider gennem luft. En enkelt lejer kan endda fortælle fra den ornitologiske front, at han har observeret mellem 80 og 100 fuglearter her.

Udsigten fra stedet er et hit året rundt. Dagen indledes naturligvis på morgenmadsterrassen, hvor solen rammer tidligt og man har et flot kik til byen. Sidst på dagen trækker solnedgangsterrassen med fantastisk udsigt til både bjergene og Middelhavet. Mellem disse to faste holdepunker, må man så prøve at få afviklet dagens program, der kan byde på besøg i Cómpeta med indkøb og landsbyshopping. Om lørdagen er der tilmed marked i byen, hvor mange har hjembragt lækre grøntsager og frugter til senere bearbejdning.

Af og til går udflugten videre til nogle af de øvrige charmerende hvide landsbyer på egnen. Eller det gælder stranden, hvor vi vist hver især har vores eget favoritsted, som vi dog gerne fortæller om i gæstebogen. Længere væk frister Granada med Alhambra, Nerja med hulerne, Malaga med mange oplevelser og måske endda Andalusiens elegante hovedstad Sevilla.

Her er kort sagt meget at opleve året rundt. Som en lejer skriver, så giver stedet ”oplevelser, der kan pakkes ud i små bidder på kolde vinteraftener”. Et schweizisk par skrev det meget kort i bogen: ”Heaven is a place on Earth!”

VELKOMMEN!