Om området
Cómpeta ligger i knap 650 meters højde og har omkring 3.500 indbyggere. Byen har i årenes løb tiltrukket en del udlændinge (englændere og danskere især), men har til trods herfor ikke mistet sit andalusiske særpræg. Fra torvet med kirken udgår et net af smalle labyrintiske gader. Byen rummer en del indkøbsmuligheder, spisesteder, cafeer og et godt hotel. Lørdag er den lokale markedsdag.

Nord for Cómpeta ligger en stor nationalpark med et rigt plante- og dyreliv og et utal af stier til vandring, ridning og mountainbiking.

Mod syd ligger Middelhavet. Stranden ved Torre del Mar kan nås på en halv time og i området befinder sig også flere gode golfbaner samt naturligvis en mængde indkøbsmuligheder.

Andre oplagte udflugtsmål i nærheden er landsbyen Frigiliana med bl.a. det danskejede Galleri Krabbe samt kystbyen Nerja med drypstenshulerne.

Granada med Alhambra ligger 1 ½ times kørsel fra Cómpeta. Ved Granada befinder sig også Sierra Nevada med smuk natur og gode muligheder for at løbe på ski fra december til marts/april.
Relevante links
Byens officielle hjemmeside: Competa
Om byen og egnen: Ladanesa
Kunst og kunsthåndværk i området: Competa Art
Billetter til Alhambra: Ticketmaster

Kort
Kort over Cómpeta by og omegnen.

Tryk her for originalt kort i nyt vindue.